Analysis of present food of students and young people with the attempt of determination of possible consequences

  • P. M. Polushkin Oles’ Honchar Dnіpropetrovsk National University
  • O. G. Poluchina Oles’ Honchar Dnіpropetrovsk National University
  • A. O. Musik Oles’ Honchar Dnіpropetrovsk National University
  • D. G. Khodos Oles’ Honchar Dnіpropetrovsk National University

Abstract

The present food of lycee pupils and students of university has been studied. The diet of young people has considerable deviation from the rational nutrition. It is especially concerned men of 18–24 years old. Modern young people doesn’t adhere the rational nutrition, dietary pattern and right conditions of food intake. Systematic taking stimulants, beer and spirituous liquors by modern youth is considerably exceeded the hygienic regulations. The probability of health disorders of young people increases in prospect and the forming of new combined neuropsychic pathology and metabolic imbalance are possible.

References

Єрошкіна Т. В. Основи санології. – Д. : РВВ. ДНУ, 2007. – 84 с.

За здоровий спосіб життя / П. М. Полушкін, Т. В. Єрошкіна, В. О. Татаровський, О. В. Хандюк. – Д. : ДНУ, 2006. – 72 с.

Лаптенок Л. В. Диетическое питание. – Мн. : Медицина, 1991. – 286 с.

Мицик В. Е. Раціональне харчування та харчові продукти / В. Е. Мицик, А. Ф. Невольниченко. – К. : Здоров’я, 1994. – 264 с.

Основи нетрадиційного лікування / П. М. Полушкін, О. В. Алсібай, Д. В. Гальченко, Ф. Ф. Клімов. – Д.: Артпрес, 2011. – 168 с.

Паволоцька Л. Ф. Основи фізіології, гігієни харчування та проблеми безпеки харчових продуктів / Л. Ф. Паволоцька, Н. В. Дуденко, Л. Р. Дмитрієвич // Наук. вісн. Сумського держ. ун-ту. – 2007. – № 12. – С. 26–27.

Справочник по питанию / Под ред. И. М. Воронцова. – Л. : Медицина, 1990. – 416 с.

Фостер В. У. Новий старт / Пер. с англ. – К. : Источник жизни, 2000. – 220 с.

Cockburn F. Neonatal medicine / F. Cockburn, C. M. Drillien. – Edinburgh, Oxford, London: Brit. Med. J., McGraw – Hill Companies, 2004. – Vol. 268. – P. 228–246.

Hari M. Konduktiv Pedagogia, Petorenszer. Kot. 1 / M. Hari, H. A’Kos. – Budapet, 2005. – 440 p.

Natake J. Biological and clinical aspects of the feeds of man / J. Natake, S. Suzuki. – Tokyo, 2007. – 404 p.

Published
2012-03-12
How to Cite
Polushkin, P. M., Poluchina, O. G., Musik, A. O., & Khodos, D. G. (2012). Analysis of present food of students and young people with the attempt of determination of possible consequences. Regulatory Mechanisms in Biosystems, 3(1), 104-110. https://doi.org/10.15421/021215